Waar let je op als je een food truck huurt op je evenement?

Als je een feestje geeft, vind je honderden concepten die op je feest willen komen. Maar wat is nu een garantie dat de catering van jullie feest een succes wordt. Wij bespreken enkele zaken:

1. Als je eten op een locatie wilt voorzien, moet je ten eerste weten of de locatie geschikt is voor een foodtruck. Een aantal basisvragen moet je zeker stellen:
– Is er voldoende plek voorzien voor een foodtruck (standaard toch zeker 4 meter bij 4 meter voorzien).
– Is de weg goed toegankelijk?

Vaak zijn foodtrucks zwaar beladen en is de foodtruck hun stokpaardje. Laat ze niet teveel risico’s nemen door naar een plaats te moeten rijden die slecht bereikbaar is.

Is dit niet het geval? Ga dan best voor een catering of traiteur dienst. Hier zitten ook pareltjes tussen en is zeker geen minderwaarde.

2. Heeft de plaats waar je het feest geeft voldoende stroom en wateraansluiting? Foodtrucks of cateraars hebben altijd wel iets van stroom of water nodig. Zeker als er verschillende foodtrucks aanwezig zijn, vraag je best de wattage na van elke foodtruck. Zo kan je zien welke spanning er zeker nodig is.

3. Typisch aan foodtrucks is dat mensen aanschuiven bij een standje. Heb je echt grote groepen, probeer dan te combineren met verschillende trucks en huur er dus meerdere. Sommige foodtrucks hebben ook een sneller concept dan anderen. Probeer hier rekening mee te houden zodat je je achteraf niet lastig voelt als er lange rijen staan. Indien de groepen kleiner zijn, is dit punt minder een probleem.

4. Er zijn honderden concepten, maar niet allen zijn natuurlijk even goed. Probeer via recensies en dichte contacten te weten te komen wat andere mensen zeggen over de verschillende concepten. Door in Google of Facebook de recensies van het bedrijf op te zoeken, krijg je een schat aan informatie.

5. Bekijk en vergelijk de offertes goed:
– wat soort eten bieden de foodtrucks aan en wat wil je?
– welke vaste kosten zijn er?
– hoever moeten de foodtrucks rijden?
– Hoeveel eten wordt er per persoon voorzien?

Zo weet je de prijs en weet je ook wat je krijgt voor je prijs! Ten slotte zijn goede afspraken en communicatie belangrijk, zo blijven alle partijen tevreden!
Veel kiesplezier Pasado team

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top